• תשאלו, תחקרו ותבדקו כמה פעמים שצריך מה כולל השירות – בניית האתר היא עניין יקר ורב משקל לפעילותכם העסקית מכאן והלאה. אם תהליך העבודה לא ברור לכם, לא קיבלתם תשובות מספקות לגבי עניין מסוים, אם נתקלתם בהגדרות מקצועיות שאינכם מכירים, אל תהססו לבקש הבהרות ורצוי בכתב. בנוסף, בקשו פירוט של כל הדברים שאינם נכללים במסגרת השירות המוצע לכם, כדי שתוכלו לבלום הפתעות לא נעימות בהמשך. לרוב דברים אלה יהיו למשל רכישת הדומיין ואחסון האתר.
• קבעו מראש את התקציב – טווח המחירים לכל בניית אתר על סמך אפיון אישי עשוי להיות רחב מאוד, בהתאם לגודל האתר, לוחות הזמנים, דרישות אישיות, תוספת של פיצ'רים טכנולוגיים שונים ועוד. נסו לאמוד את התקציב שלכם ביחס לטווחי המחירים שקיבלתם ממספר חברות ולהבין האם הסכום הסופי תואם את הערך וההכנסות שיתקבלו מהאתר כנכס, בסופו של דבר.
• אל תוותרו על תהליך האפיון – עסקים רבים שומעים על האפשרות לבנות לעצמם אתר ע"י מענה למספר שאלות, מה שנותן קווים כלליים מאוד לבונה האתר, אבל בטח שלא מרחיב לגבי כל האפשרויות שיהיו בו לעסק מכאן והלאה. האפיון צריך להביא בחשבון הגדרת מטרות, ניתוח מתחרים, את סוג קהל היעד ועוד.
• ולסיום – בחרו חברה לבניית אתרים שמבינה את הצרכים האישיים שלכם, שמנוסה בתחום ובעלת הבנה וחשיבה עסקית מעולה. אם החברה מתמחה גם בביצוע שיווק דיגיטלי לעסקים כשירות המלווה את העסק שלכם לאורך הדרך, תוכלו ליהנות מהאפשרות להישאר רק אצל חברה מקצועית אחת שתבצע עבורכם את כל שירותי הדיגיטל.